čtvrtek 31. října 2013

Auroville - přírodní rostlinné mýdlo Jasmín

Mám pro Vás další recenzi zajímavé přírodní kosmetiky, která se bude hodit hlavně na blížící se Vánoce. :)

Nedávno mi totiž přišel balíček z www.auroville.cz, což je obchůdek zaměřující se na prodej přírodních mýdel, ale taky jiné přírodní kosmetiky, přírodních vonných tyčinek, esenciálních olejů a ekologického praní.
Všechny produkty které v eshopu najdete jsou vyráběny v Indické osadě Auroville, která je jakýmsi projektem zaměřeným na spirituální rozvoj, soužití různých kultur a nejrůznější ekologické technologie. Pokud se na tuhle zajímavou osadu chcete podívat blíž, koukněte třeba na FB stránky Auroville. :)

Sama jsem si z Auroville vybrala k vyzkoušení jejich přírodní mýdla a sezamový olej, o kterém se zmíním zase příště. Prvním, co jsem z balíčku začala používat je přírodní rostlinné mýdlo Jasmín.



Už jenom kvůli tomu úžasnému balení v banánovém listu jsem si ho hned zamilovala. :3 A pokud si nebudu vědět rady s něčím dárkem k Vánocům, tak tohle mýdlo určitě zvítězí. :)

Halloweenský make-up s běžnými líčidly

Ahoj strašidýlka, taky se chystáte slavit Halloween? :)
Sama jdu sice jen na lampionový průvod, ale pokud se chystáte na Halloween party, určitě se Vám budou hodit tipy na make-up, který vytvoříte jen za pomoci toho, co běžně máte doma (rtěnky, černé tužky a linky, světlý make-up, případně lepidlo na řasy a falešná krev). Protože výmluva že když se nenamalujeme, tak jsme za ježibaby už je celkem ohraná. :P

Pokud chcete něco trošku brutálnějšího, určitě se Vám budou líbit umělé rány a jizvy potřené falešnou krví.. Nemusíte mít doma zrovna náčiní profi maskérů, stačí Vám pár základních pomůcek.

JIZVY A RÁNY vytvoříte třeba za pomoci lepidla na řasy a natrhaných papírových kapesníčků. Jednoduše je na sebe nalepíte tak, aby tvořily co nejodpornější chuchvalce roztrhané "kůže", zamalujete make-upem a případně přidáte umělou krev nebo rtěnku, kečup.. Jak je libo. :)
UMĚLÁ KREV může být samozřejmě rtěnka, kečup, nebo taky smíchané červené potravinářské barvivo s troškou vody a škrobem.

Zdroj obrázku: http://www.beautylish.com/saakiasahi/videos
Ve zbytku článku najdete fotografie a tipy na drsný, ale i krásný či dokonce roztomilý Halloweenský make-up. :)

úterý 29. října 2013

Marilou BIO Arganový pleťový peeling

Konečně jsem po dlouhé době narazila na certifikovanou BIO kosmetiku, která je navíc krásně voňavá, příjemná a kromě toho i levná. :)
Francouzská kosmetika Marilou Bio (FB Marilou BIO) má certifikáty od Ecocert a Greenlife a díky šikovnému snižování nákladů si můžete pořídit jejich čistící přípravky na pleť za 149Kč, krémy kolem 149-269Kč, peelingy, gely, masky, šampóny... a všechno stejně levně. :)

A protože mi od této značky nedávno přišel jeden z jejich produktů - Arganový pleťový peeling, musím Vám jej s nadšením představit. :3

  • VŮNĚ je první co Vás u téhle věcičky naprosto ohromí.. Tedy pokud stejně jaké já milujete luxusní vůni arganového oleje, včelího vosku a dalších pečujících složek.
  • SLOŽENÍ je opět lahůdka - kromě arganového oleje a včelího vosku je v peelingu např. aloe vera, silica, mastné kyseliny a vitamin E. Navíc 99,4% je přírodních složek.
  • ÚČINEK přípravku je kromě klasického "peelingového" taky zjemňující a hydratační. Nebýt těch drobných peelingových částeček, přijde mi spíše jako luxusní pečující krém a pleť je po něm krásně jemná a zvláčněná.
  • TYP PLETI - na jednu stranu musím uznat, že přípravek se hodí i pro mastnou pleť (nemastí), na druhou stranu pokud trpíte akné, nedoporučuje se používat žádný peeling - pupínky se tak totiž rozdráždí a zhorší. Naopak pro suchou nebo zralou pleť je dokonalý. :)

Celkově se mi tento produkt neskutečně zalíbil a jediné co mě mrzí je to, že kvůli akné jej nemůžu používat příliš často. Ale pro ten úžasný účinek i vůni už začínám uvažovat jestli si koupit ještě arganové tělové mléko nebo denní krém. :)

Jak se Vám Marilou BIO líbí? A slyšíte o této značce taky poprvé, nebo už jste se s ní setkali? 

neděle 27. října 2013

novinky Miss Sporty říjen 2013

Teprve nedávno jsem navázala spolupráci se značkou Miss Sporty, protože k nim mám celkem blízko. Popravdě, nejčastěji mě zlákají jejich nízké ceny oproti ostatním značkám. :D Mám doma několik jejich rtěnek, laků, korektory i make-up, který míchám podle potřeby se svým dražším, ale hodně světlým make-upem - ano, nechtělo se mi kupovat další celkem drahý make-up jen na léto, tak to dělám takto. :D

A protože novinky mě vždycky lákaly, chci moc poděkovat této značce za zasílání jejich balíčků s novými produkty. :) Tento je tedy první, tak se pojďte mrknout co mi přišlo.




V článku najdete podrobné recenze všech těchto produktů. :)

sobota 26. října 2013

Famous merged eyeshadow 01

Díky spolupráci s e-shopem www.namalujse.cz jsem měla možnost konečně vyzkoušet něco od značky Famous. V britských drogeriích je to celkem klasika, u nás se ale dost dobře sehnat nedá, což je podle mě škoda. Naštěstí v tomhle obchůdku mají opravdu široký výběr co se týče právě značky Famous. Kromě toho tam najdete i plno dalších zajímavých britských značek, napříkad Beauty UK nebo MUA a z ostatních třeba Carmex a Inglot. :)
Co se týče dopravy, mi se nejvíce líbí možnost osobního odběru v Ostravě. Ale i jinde v ČR je poštovné opravdu levné - Uloženkou 45Kč a Českou Poštou 60Kč.

Ale teď už ke stínům Merged Eyeshadow 01:


Tento odstín jsem si vybrala čistě ze zvědavosti. :D Nenašla jsem na něj totiž žádnou recenzi, kde bych viděla jaký efekt tyto stíny vytvoří. Naopak na odstíny 02, 03 a 04 je recenzí až příliš. A podle fotek musí vypadat nádherně (02 je výrazná leskle hnědá a 03 neskutečně pigmentovaná leskle tyrkysová).

  • BARVA tohoto odstínu je někde mezi zlatou a stříbrnou. :D Stíny jsou mramorované, takže záleží jakým způsobem je naberete - když zvolíte světlejší oblast stínů, výsledek je nádherně zlatý. Když nanesete nejtmavější část, výsledek je tmavě stříbrný. No a když přejedete po celém stínu, vytvoří se Vám ona špatně identifikovatelná, ale neskutečně lesklá a výrazná barvička.
  • NANÁŠENÍ je bez problémů, stíny se nesypou, ale také nejsou ani příliš slisované, takže jdou hezky nabrat.
  • ODOLNOST samotných stínů je skoro nulová. Stíny totiž klidně z kůže setřete. Takže tady je báze pod stíny naprostá nutnost. Nejen, že barvy s ní budou dokonale výrazné, ale také Vám stíny vydží. Na bázi se hezky chytí a ani se neslévají.
vlevo aplikace namokro (báze nebo mokrý štěteček), vpravo nasucho
Nahoře celkový efekt, pak nejsvětlejší část stínů a nakonec nejtmavější
Tak jak se Vám líbí? A máte s kosmetikou Famous nebo některou jinou z britských značek kosmetiky zkušenosti?

čtvrtek 24. října 2013

Micelární voda Dermacol

Tahle odličovací a čistící micelární voda Dermacol ze zářijového Ladyboxu je vlastně mou úplně první micelárkou. Prostě mě nikdy dřív žádná z velkého množství recenzí nezlákala, abych si ji koupila.
Ale protože tahle věcička se mi opravdu zalíbila, chtěla bych pořádně popsat všechno co umí. Má totiž opravdu hodně výhod a hlavně v sobě dost dobře spojuje účinky několika dalších výrobků.


Moje verze micelárky je pro mladou pleť, takže se nemusím bát, že by se nesnesla s mojí celkem mastnou pletí. Ve složení výrobce vyzdvihuje extrakt z okurky a mořské řasy.. A když nad tím tak přemýšlím, opravdu bych hydratační účinky mohla přirovnat z pleťovému obkladu z okurek. :D

středa 23. října 2013

Underworld - pokus

Protože jsem byla zvědavá, jestli už se svými photoshopovými zkušenostmi dokážu třeba změnit barvu očí nebo pozadí, zkusila jsem si po focení ve stylu Underworld udělat fotku a trošku ji upravit..


No a myslím že v tomhle bych se měla ještě hodně zlepšovat.. :D

Každopádně photoshop je opravdu šikovná věcička, která Vás dokáže změnit k nepoznání..
Jaké zkušenosti s photoshopem nebo podobnými programy máte Vy? :)

úterý 22. října 2013

zajímavé vychytávky Essence

I když s Essence nijak nespolupracuji a ani mi jako značka nepřijde nějak extra kvalitní, musím uznat že jejich regál mě v drogerii vždy zaujme množstvím vychytávek a zajímavých produktů, které u nás jinak moc běžné nejsou. A tak tenhle článek bude asi hoodně obsáhlý. :)

  • Prvním co mě zaujalo už docela dávno jsou nalepovací oční linky na více použití v několika variantách (dokonce nově i barevné třpytivé):
  • Teprve nedávno jsem si všimla v drogerii s velkým regálem této značky barevných pigmentů, které se dají použít na oči, rty, nebo třeba na nehty. Je k tomu potřeba kromě těchto pigmentů vždy odpovídající podklad (podklad na rty, oči, nehty) a prodávají i nádobky na míchání vlastních barev a speciální štětec.
    Když jsem je v drogerii zkoušela, barvy byly opravdu krásně výrazné. Chystám se tedy najít co nejextravagantnější barvy a zkusit co tyto pigmenty opravdu dokážou.. :)

neděle 20. října 2013

Samurajské focení - Roman Růžanský

Tak na tohle téma jsem se neskutečně těšila.. Focení v samurajském stylu vymyslel fotograf Roman Růžanský a když zjistil že mám i něco ve stylu kimona, bylo jasno. :) Navíc jsem si zamilovala myšlenku, že bych si zafotila s napodobeninou katany. :3
Můžete kouknout i na Romanovy stránky www.ruzansky.cz a teď už slibované fotky:


pátek 18. října 2013

Yves Rocher pudrové oční stíny

Tak tentokrát jsem konečně natrefila na stíny přesně podle mého vkusu..
Jde o novinku - Mono pudrové oční stíny, které mi nedávno přišly od Yves Rocher. Celkově je u nich na výběr z 36 ODSTÍNŮ, mezi kterými jsou jak jemné a nenápadné barvy, tak i ty naprosto nepřehlédnutelné. :)
Moje barvičky jsou č. 52 - Vert Paon (výrazná lesklá tyrkysová, více do zelena) a č. 113 - Noir ébène mat (matná sytě černá).

  • PIGMENTACE - BARVY stínů jsou krásně výrazné. Černá (s příponou "mat" v názvu) je opravdu matná a jako stvořená pro kouřové líčení, naopak tyrkysová je výrazně lesklá (ale ne třpytivá).
  • NANÁŠENÍ je taky skvělé a překonalo většinu mých dosavadních sypkých stínů. Stíny totiž NEPRÁŠÍ a nesypou se, ale zároveň se dá na štěteček bez problémů nabrat dostatek barvy. 
  • STÍNOVÁNÍ a rozmazávání do ztracena s nimi jde naprosto bez problémů, takže se hodí např. i na kouřové líčení nebo jiné pokusy. :)
  • NA VÍČKU netvoří prášící a všude padající povlak, ale barva se naopak hezky uchytí přímo na místě kam ji nanesete. Díky tomu jsou vhodné i pro citlivější oči.
  • VÝDRŽ je slibovaná perfektní až 8 hodin a podle mě to sedí. Spíše bych to shrnula tak, že bez problémů vydrží celý den. Po několika hodinách se akorát začnou "slévat" do záhybu víčka pokud je nanesete v hrubé vrstvě a nepoužijete napřed bázi.
A teď ještě fotografie stínů po nanesení nasucho i namokro (= navlhčeným štětečkem nebo po použití báze):

u každé fotografie vlevo aplikace nasucho, vpravo namokro
a černá ve skutečnosti vypadá ještě výrazněji a černěji než na fotkách :)
Když to shrnu, jsou to asi nejlepší stíny jaké zrovna mám. Sice mám ještě pár kvalitních krémových, ale když já si raději hraju s kombinováním různých barev a rozmazáváním, což jde pořádně jen s těmi sypkými. U většiny sypkých stínů mi ale vadí malá pigmentace nebo přílišné prášení stínů. Naštěstí tyhle mají vše na čem mi záleží. :)

Jak se Vám líbí? A máte už s nimi nějaké zkušenosti, například při líčení zdarma u Yves Rocher? :)

úterý 15. října 2013

Lak Essence Multi dimension č.59

Dnes Vám chci představit mého nového diamantového miláčka.. Tenhle lak jsem dostala ve swapu od Páji a vybrala jsem si ho z jejího katalogu na Votočvohoz.. Nějak pořád nedokážu pochopit, proč se ho Pája chtěla zbavit - podle mě je úžasný. ^-^


Na fotce bez blesku jako vždy nejde poznat, jak nádherně se lak TŘPYTÍ.. Je složený jen ze samých třpytivých částeček v barvě 59-purple diamond. Leskne se a odráží světlo opravdu neskutečně a jsem si jistá, že si ho musí každý hned všimnout. :)

VÝDRŽ je na mých nehtech stejně jako u každého jiného laku veelmi krátká. Po 2 dnech už musí pryč. :/
ODLAKOVÁNÍ proběhlo hladce, jde dolů bez problémů, akorát mi zůstávají semtam na nehtech třpytky. :D


Tak co na něj říkáte? Podle mě se bude líbit hlavně těm z Vás, které ocenily třpytivé laky v článku o laku Gabriella Salvette, ale byl na Vás příliš tmavý.

pondělí 14. října 2013

Nákup v Yves Rocher + věrnostní karta

I když značku Yves Rocher mám opravdu ráda, sama jsem si od nich až doteď nic nekoupila.. Divná kombinace, že? :) Měla jsem je za luxusní přírodní kosmetiku, která je ale taky luxusně drahá. A v tom jsem se naštěstí hodně spletla.

Moje zatím nejoblíbenější produkty od Yves Rocher jsou Čistící gomáž (gel) SeboSpecific, kterou jsem dostala ve swapu s Niky a potom řada s vůní kokosového ořechu z Malajsie, kterou mi vybrala sestřička na narozeniny (článek Moje kokosy).. A momentálně jsem taky každodenně závislá na jejich vanilkovém balzámu/lesku na rty.

Sama jsem se do Yves Rocher doteď mrkla jen jednou na nádraží v Praze a taky jsem odtamtud rychle utekla když jsem viděla ceny prvních produktů na které jsem narazila. Ale když mi začal docházet jejich čistící gel, na který jsem si až moc zvykla, rozhodla jsem se koupit si tam další. A tak jsem vtrhla do jejich obchůdku, připravená na nejhorší - generální úklid v peněžence..



Už u vchodu mě ale lákal nápis "již od 69Kč" a tak jsem se trochu uklidnila.. Když jsem vešla, všude kolem mě byly novinky - sprchové gely za 69Kč, šampóny za 75Kč, lesky na rty za 49Kč, tablety do koupele za 29Kč... Navíc všude kolem certifikáty BIO a prohlášení o tom, že je Yves Rocher rostlinná kosmetika zabývající se ochranou životního prostředí atd. No koukala jsem na to jako bych přijela někde ze zapadákova.

neděle 13. října 2013

Gestil Wonder - nejoblíbenější maska na vlasy

Tak tuhle věcičku používám už více než 3 roky a od té doby jsem neobjevila žádný lepší kondicionér, masku na vlasy nebo jinou vlasovou péči.. Jde o Gestil Wonder Rassen revitalizační krém pro poškozené, chemicky ošetřené vlasy, často známý spíše jako "maska na vlasy" Gestil Wonder.
Srovnat se snad nedá s ničím co znám, ale často jsem slyšela názory, že se vyrovná několikanásobně dražším maskám s keratinem apod.


pátek 11. října 2013

Underworld focení - Martin Třetina

Po delší době jsem se zase rozhodla podělit se s Vámi o své nové fotografie.. Tentokrát jde o focení ve stylu filmu Underworld, kde hrála hlavní postavu podle mě jedna z nejkrásnějších hereček - Cate Beckinsale.. V tomhle filmu měla vyjímečně krátké vlasy a modré oči a neskutečně jí to slušelo. :)

Téma navrhl fotograf - Martin Třetina a já jsem z něj byla nadšená.
S Martinem jsem už předtím fotila (článek Zámecké focení) - fotky byly neskutečně krásné a s Martinem se fotilo skvěle. Nejvíc mě baví právě jeho fantazie, cit pro detaily a vymýšlení zajímavých témat.

A teď už fotky, na kterých mě určitě skoro nepoznáte.



..a na konci článku najdete tyhle fotky před i po úpravě. :P 

úterý 8. října 2013

rtěnka Dermacol Lip Seduction

Konečně Vám můžu představit další z mých Dermacol přírůstků - rtěnku Lip Seduction. Tuhle rtěnku jsem si vybrala v drogerii, kde přece jen nejlépe zjistíte přesný odstín, ale přišla mi z e-shopu Dermacol.
Psala jsem o ní už v článku Dermacol akce (200Kč na první nákup při registraci) a teď už ji konečně mám i doma. :)

  • ODSTÍN jsem si vybrala č.04, což je hodně výrazná oranžová barvička, skoro až neonově svítivá. Ze všech odstínů je to podle mě ten nejšílenější, a právě to se mi na něm líbí. :)

    vlevo bez blesku, vpravo s bleskem - ve skutečnosti působí snad ještě výrazněji než na fotce vpravo. :)

neděle 6. října 2013

Parfums.cz

Nedávno jsem si řekla, že bych si konečně mohla koupit pořádný parfém a protože se mi zrovna nechtělo hned začít obcházet parfumerie, rozhodla jsem se začít nejdříve hledat stránku kde mě vyjdou parfémy nejlevněji. No a tak jsem zadala do vyhledávače "levné parfémy".
První stránka, která mě zaujala je tato: levné parfémy, tedy www.parfums.cz. :)

Parfémy tam vyjdou opravdu mnohem levněji než v klasickém obchodě a když jsem se stránkou chlubila mamce, zjistila jsem, že je tam už sama nějakou dobu nakupuje. :)

Když jsem začala e-shop procházet, nakonec mě další kategorie zboží oslovily opět více než parfémy, na které jsem nakonec úplně zapomněla.. Kromě nich se tady totiž dají koupit i přípravky k péči o tělo, pleť, vlasy, zuby, líčení nebo "sluneční" kosmetika.

Nejvíce mě zaujaly některé produkty, které si sama kupuju v drogeriích nebo lékárnách a tady přitom vyjdou často o hodně levněji.. Například produkty Saloos, Bioderma, Dermacol, Gabriella Salvete.


Pak jsem si tady našla zbožňovanou, ale přece jen dražší kosmetiku MAC. Potěšilo mě, že se tady dají sehnat jejich rtěnky kolem 300Kč, když jinde jsem je viděla od 500Kč a více.. I jejich oční stíny, tvářenky a lesky na rty se tady dají sehnat do 400Kč.

pátek 4. října 2013

Přírodní kosmetika Nonique

Základem kosmetiky NONIQUE je plod karibského Noni, kombinovaný s Aloe Vera a řadou dalších BIO složek z  kontrolovaného zemědělství. Jejich výrobky jsou bez přísad na bázi minerálního oleje, neobsahují parafín, Paraben, PEG, silikony ani umělé nebo syntetické vůně a barviva. 

Kromě toho mě zaujala jejich řada Tropic.. Ovocné vůně totiž naprosto zbožňuju a ty tropické ze všech nejvíce. :) (Mezi další vůně patří např. grep, limetka, pomeranč, granátové jablko..)

Co se týče produktů, u Nonique najdete péči o pleť, oční séra, sprchové gely, tělové mléka, krémy na ruce, balzámy.. Vlastně snad vše v oblasti pečující kosmetiky. :)
Sama zrovna testuju čistící krém a sprchový gel Tropic a Anti-aging krém na ruce s vůní granátového jablka:



čtvrtek 3. října 2013

Dermacol invisible fixing powder

Dnes jsem se rozhodla přidat recenzi o výrobku, který je podle mě už i tak dost známý.. Jde o neviditelný fixační pudr Dermacol, který byl zvolen Asociací vizážistů a stylistů ČR Výrobkem roku 2007.

Teď ho navíc můžete koupit na Slevomatu jenom za 145Kč, nebo využít bonus 200Kč při registraci na e-shopu Dermacol. :)

Sama pudry naprosto zbožňuju a tak už jsem si koupila i pudrový make-up. Problém byl ale v tom, že jsem si koupila světlý odstín (na zimu), ale když jsem opálená, tak si ho prostě dát nemůžu. Navíc už nějakou dobu koukám po různých fixátorech make-upu.
A tak jsem chtěla vyzkoušet neviditelný pudr, který funguje jako zmatnění, ale i fixace make-upu.



úterý 1. října 2013

Balea new in

Opět jsem neodolala lákání v podobě nádherných vůní značky Balea a koupila jsem si další zbytečnosti. :D


Obě věcičky jsou z limitované edice, takže pro mě další lákadlo.. Vůně jsou letní - tropického ovoce a opravdu se jim povedly. Navíc ty jejich ceny kolem 30Kč, to prostě nemůžu odolat.

SPRCHOVÝ GEL za 30Kč je u Baley asi ta nejlepší věc. Vůně sice moc dlouho nevydrží, ale ve sprše si ji užijete a když se pak namažete voňavým tělovým mlékem, tak je Vám to vlastně úplně jedno. :)
Vůně Passionfruit mi připomíná Tutti Fruti příchutě zmrzlin nebo žvýkaček. :3

TĚLOVÉ MLÉKO voní při otevření naprosto úžasně - asi jako piňa colada nebo tropický džus od Relaxu "kokos, ananas, banán".. Ale když jsem jej vyzkoušela, tak mě zklamalo - na kůži už tak nevoní, vlastně mi ta vůně spíš vadí (je taková "chemická").
Navíc hydratační schopnosti jsou podprůměrné, takže znovu už bych si žádné tělové mléko od Baley nekoupila.

A co Vaše zkušenosti se značkou Balea? Máte nějaké oblíbence, nebo něco co byste si už v životě nekoupily?